Hvem er vi

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Hillerød Lille Skole

er en lilleskole – en fri grundskole, som har et pædagogisk udspring i den reformpædagogiske tænkning om undervisning og opdragelse.

Skolen er en demokratisk og progressiv skole, som ønsker at være på forkant med den pædagogiske udvikling. Vi har et højt kvalificeret lærerteam og et tæt November 2012-39samarbejde mellem skole og hjem.

Vi vægter barnets intellektuelle, musiske og kropslige udvikling. Skolen prioriterer socialt ansvar, dialog og nærvær i et overskueligt og trygt miljø højt. Derfor er børnene glade, engagerede og ansvarlige over for kammerater, voksne og sig selv.

Hillerød Lille Skole er med 198 elever overskuelig både for børn og ansatte. Skolen har i 50 år tilbudt undervisning fra fra børnehaveklassen til og med 7. klasse. I januar 2015 traf vi beslutning om at etablere en overbygning, så vi fremover kan tilbyde et samlet grundskoleforløb 0 – 9. klasse med opstart af 8. klase i 2017.

På hvert klassetrin er der op til 22 elever, og vi tilstræber en lige vægtning af piger og drenge.

Vi bor i Hammersholt mellem Allerød og Hillerød. Marker og skov er lige uden for døren. Vi har naturlegeplads og boldbaner som inddrages i undervisningen og i pauserne.

Børnehaveklasse til 3. klasse holder til i vores “gamle” bygning. Hver klasse har en klasselærer, som varetager undervisningen i de fleste fag. Undervisningen foregår i aldersintegrerede grupper og på tværs af årgangene.

Om morgenen samles den enkelte klasse i klassens “hyggekrog”, hvor der synges, drøftes problemer, børnene deler hinandens glæder, får læst historie og er med til at planlægge aktiviteter for klassen.

4. til 8. klasse holder til i Storrummet – et stort fællesrum med klasseværelser til begge sider.

Til hver klasse er der knyttet en klasselærer samt faglærere. Klasserne arbejder ofte på tværs af årgange. Der er således et tæt samarbejde mellem børnehaveklassen til og med 3. klasse samt 4 til og med 7. klasse.

Det er vigtigt, at det enkelte barn føler sig tryg og kan fungere sammen i et fællesskab med andre børn. Derfor får alle elever i børnehaveklassen allerede fra første uge en ven fra 4. klasse. De små synes, det er spændende at kende nogle af de store og rart at have nogen at følges med f.eks. i skolebussen.

De store elever vokser med det ansvar det giver, at blive gammel nok til selv at få en lille ven at drage omsorg for.